- Disse webinarene var superproffe og samtidig gjort på en enkel måte. Dette er i stor grad framtiden, sier Birte Hatlehol, seniorrådgiver i HR-avdelingen i Vegdirektoratet. Hun er pedagog og jobber særlig med kompetanseutvikling ved hjelp av ulike former for digital teknologi.

- Deltakere kan ikke alltid reise for å ta kurs. Det koster for mye og er heller ikke nødvendig, sier Hatlehol.

Opptak og presentasjoner fra webinarene.

Rekordstort

Sykkelbynettverket, som driftes av Vegdirektoratet, har helt siden 2005 arrangert årlige todagers grunnkurs i sykkelplanlegging. Webinarene var en viderutvikling av disse todagers grunnkursene. Siste fysiske kurs hadde rekordoppmøte med 70 deltakerne. Men vinterens fire entimers webinarer hadde altså 540 påmeldte deltakere. En del av de påmeldte inviterte også kollegaer til å være med og følge direktesendingene, så det totale antallet deltakere er antagelig enda høyere.

Flest eksterne

To tredjedeler av deltakerne jobber ikke i Statens vegvesen. De fleste av deltakerne jobber enten i en kommune eller i et konsulentselskap. Det er vanlig at kommunen er i flertall på våre arrangementer. Men det overraskende denne gangen at det var såpass mange som 143 deltakere fra konsulentselskaper.

Mye dialog

- Vi har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Astrid Ståledotter Landstad i Staten vegvesen Region øst. Hun hadde hovedansvaret for utviklingen av webinarene og var også «programleder» for direktesendingene på nettet.

- Jeg tror at en viktig grunn til suksessen er at vi fikk til god interaktivitet og dialog med deltakerne. Ved hjelp av dialogplattformen Slido kunne alle deltakerne via pc eller telefon stille spørsmål eller stemme fram andres spørsmål. Vi hadde også live meningsmålinger og live quizer. Deltakerne ble dermed ikke passive tilhørere, men aktive deltakerne, sier Landstad.

Også e-læringskurs

- Og nå gleder vi oss til snart å lansere et nytt interaktivt e-læringskurs i sykkelplanlegging. Mens webinarene var på til sammen fire timer, er e-læringskurset en kort-kort-versjon som tar ca. 15 til 20 minutter å ta.